Effectieve strategieën en hulpmiddelen voor het leren van Engels

Engels leren

De Engelse taal leren, een leuke uitdaging voor de leergierige talenknobbels! Of je nou Engels wilt leren voor je carrière, reizen, persoonlijke ontwikkeling of omdat je het leuk vind om een nieuwe taal te leren, het volgen van een cursus Engels is daarin de juiste eerste stap. Engels leren is een vaardigheid waar, wanneer je het onder de knie hebt, je de rest van je leven dankbaar voor bent. Wist je dat er meer dan een miljard mensen Engels spreken? Hoe ideaal als je met ze kan communiceren! 

Hulpmiddelen voor Engels leren

Naast het volgen van een cursus Engels kun je zelf ook een hoop doen om Engels te leren.  Hier zijn een aantal voorbeelden wat je zelf zou kunnen uitvoeren. 

  • Via taalapps kun je interactieve lessen, oefeningen en spelletjes doen om je Engelse woordenschat, grammatica en uitspraak te verbeteren. 
  • Er bestaan taaluitwisseling websites. Hier kun je chatten, spraakoproepen maken of zelfs in persoon afspreken om je Engelse vaardigheden te oefenen en verbeteren. 
  • Luister Engelse podcasts. Dit kan helpen om je luistervaardigheid te verbeteren. 
  • Naast luisteren helpt het lezen van Engelse boeken en literatuur ook goed. Je leert zo nieuwe woorden te begrijpen, en je ziet hoe woorden en zinnen gevormd worden. Ook goed voor je grammatica dus! Als je begint met boeken die geschikt zijn voor jouw taalniveau, is het ook nog eens leuk om te lezen! Het lezen van complexere boeken werkt vaak averechts, begin dus lekker op je eigen niveau! 
  • Veel op het internet is Engels, en sommige zijn zelfs speciaal ontworpen om Engels te leren. Ze bieden lessen, oefeningen, grammatica regels en woordenschat oefeningen aan. 
  • Sluit je aan bij Engelse taal forums. Wanneer je lid bent van een gemeenschap kun je hier terecht om met anderen Engels te praten, vragen te stellen, tips te delen en oefenen met anderen. 

Verschillende cursussen

Engels leren kan via verschillende soorten cursussen. Het is belangrijk dat je een cursus uitkiest die aansluit bij jouw taalniveau, leerweg en die je leuk vind om te volgen. Als je al over enige Engelse taalvaardigheid beschikt, zou je kunnen kiezen voor een cursus gericht op gevorderden. Wanneer dit niet het geval is, is het slim om te beginnen met een beginnerscursus. Hier leer je de basis van de Engelse taal. Vanuit hier kun je doorleren en doorgroeien naar de meer gevorderde cursussen. Voor elk niveau is er een geschikte cursus te vinden!