Moderne keukenontwerpen: inspiratie voor je droomkeuken

Keuken

Wil je een mooie en praktische keuken, dan is een goed keukenontwerp onmisbaar. Echter is een keuken ontwerpen niet eenvoudig. Je moet met heel wat factoren rekening houden. Denk bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een keuken aan de gewenste look, het gebruiksgemak, de beschikbare ruimte en het budget. Een aantal handige tips en inspiratie voor je droomkeuken.

 

Wat is je budget en beschikbare ruimte?

In de eerste plaats moet een keukenontwerp haalbaar zijn. Daarom is het beste om rekening te houden met je beschikbare budget en beschikbare ruimte. Is je beschikbare ruimte klein, dan is het niet heel verstandig om een keukeneiland te plaatsen. Heb je veel ruimte, dan is het verstandig om het praktisch te houden en grote afstanden te vermijden tussen bijvoorbeeld het kookvuur en de koelkast. Een handige tip is om van tevoren je budget te bepalen. Zo kan je tijdens het hele bouwproces beslissingen afstemmen en voorkom je achteraf hoge rekeningen.

 

De keukenkastjes

Je hebt nooit genoeg aan opbergruimtes. Daarom is het belangrijk om bij je droomkeuken voldoende keukenkastjes te voorzien. Bepaal van tevoren wat je wel en wat je niet in je keuken wilt gaan opbergen. Wat doe je bijvoorbeeld met je servies? Heb je een aparte vitrinekast in de living room of moet het servies in een keukenkastje? Wat doe je met grotere apparaten zoals de keukenrobot, waterkoker etc? Dit soort apparaten kunnen al heel snel veel ruimte in beslag nemen op het werkblad. Je zult ze misschien willen opbergen in een keukenkastje.

 

De keukenapparaten

Een persoonlijke keuze is wat voor apparaten je in de keuken wilt hebben. De standaard en norm van vandaag zijn apparaten zoals een kookplaat, een oven en een koelkast. In principe is een vaatwasser tegenwoordig ook niet meer weg te denken. Het kan zijn dat je er zelfs een bordenwarmer of stoomoven bij wilt hebben. Goed is om bij de soorten keuken rekening te houden met de bereikbaarheid van de apparaten, maar ook het esthetische aspect. Je plaatst een oven het beste op ooghoogte en een vaatwasser verwerk je beneden. Wil je niet te veel bukken, dan plaats je het iets hoger. Een handige tip om niet te missen is om voldoende stopcontacten te verwerken in je keuken. Altijd slim en zo kun je gebruik maken van alle apparaten.