De ISO 27001 norm: dit zijn de voordelen

Het implementeren van een managementsysteem zoals ISO 27001 kost veel energie en tijd. Maar gelukkig levert een certificering wel meer op dan alleen een papiertje. Er zijn genoeg voordelen te verzinnen bij het behalen van een ISO 27001 certificaat en dit zijn er een aantal. Interesse om een ISO 27001 training te volgen?

 

Je bent een aantoonbare betrouwbare partner voor je klant

De ISO 27001 norm is internationaal erkend en met een certificaat in bezit bewijs je dat je de informatiebeveiliging goed op orde hebt. Je toont hiermee aan dat je een betrouwbare partner bent voor je klant. Dit is positief voor de relatie met je klant. Want ook klanten zullen informatiebeveiliging hoog op de agenda hebben staan. Heb je dit goed geregeld, dan is het voor hen een zorg minder.

 

Er is zicht op de risico’s en dit voorkomt incidenten

De basis van de ISO 27001 norm is een analyse van risico’s die je bedrijf loopt als het gaat om informatie. Om deze risico’s te kunnen beheersen zijn er verschillende maatregelen bedacht. Deze maatregelen staan beschreven in de ISO 27002 norm en als bijlage in de ISO 27001 norm. Door deze opzet biedt de ISO 27001 norm structuur aan het opzetten van het steeds weer verbeteren van de informatiebeveiliging. En de risico’s worden ingeperkt, want er is meer zicht op. Ook bescherm je de reputatie van je bedrijf.

 

De certificering biedt allerlei commerciële kansen

Niet alleen voor je huidige klanten kan de ISO 27001 een heel positief signaal zijn. Ook voor potentiële nieuwe klanten. De norm heeft een internationaal karakter en landsgrenzen zijn niet beperkt. Een goede en aantoonbare informatiebeveiliging is voor opdrachtgevers ook steeds meer een eis voor het gunnen van opdrachten. Je hebt met het ISO 27001 certificaat een streepje voor op de rest.

 

Het bouwen van een goed raamwerk en voldoen aan de strenge privacywetgeving

Werk je als bedrijf met persoonsgegeven, dan moet je je houden aan de wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging. Sinds het jaar 2018 moet je verplicht voldoen aan de AGV, oftewel Algemene Verordening Gegevensbescherming. In deze wet staat vast hoe je om moet gaan met persoonlijke informatie. Zo leg je met een ISO 27001 certificaat een hele goede en sterke basis voor de AGV compliance.